Bookmark and Share    
 

Godt nytt år 2010!

11-01-2010 09:20
Julen er overstått, og et nytt år er i gang! Jeg sitter og tenker tilbake på alt som har skjedd de siste årene, og er full av inntrykk og nye erfaringer. Hadde aldri forestilt meg at jeg skulle komme dit jeg er nå da jeg kjøpte malesaker og lerret for to år siden, og lurer på hvor veien går videre i året som kommer?

Året 2009

I 2009 har jeg hatt utstillinger hele året, med unntak av 3 uker hvor jeg holdt "Åpent hus" ved to anledninger. Bildene har hengt på veggene til Cafè Bare Kom Inn, Lykkeliten Cafè, Maleriet Fargehandel, Baker Narum, Abra Kadabra, Galleri Øya, Home Design og i juleutstillingen til Kulturstiftelsen Fengselet. I tillegg har jeg hatt bestillinger til både bryllup, bursdager, jubilèer og andre anledninger. Utrolig morsomt, og veldig hektisk!
De gangene jeg har trodd jeg vil få stille og rolige perioder, med god tid til å komme ajour med hus og heim og opprettholde et lite "reservelager" med bilder, har det dukket opp nye utfordinger og muligheter. Dagene er uforutsigbare, og jeg prøver å henge med på alt det spennende som skjer.
Takk til alle som har hatt tro på meg så langt, og som har gitt meg muligheter jeg aldri hadde trodd jeg ville få. Jeg har blitt kjent med så mange spennende og gode mennesker, knyttet kontakter og fått venner og kunder som motiverer og støtter meg videre.

"Kunstnerlivet"

Ved å offentliggjøre bildene mine på hjemmesiden, på Facebook og på utstillingssteder, er jeg også blottlagt og må tåle alt det bringer med seg av både positive og mer kritiske henvendelser. Det er mange der ute som har sterke meninger om mye og mangt, og for å kunne glede seg ekstra mye over rosen - så må man også ta med seg litt av risen. Jeg er glad for tilbakemeldinger, og det har heldigvis vært aller mest av det gode.
Som selvlært gir det kanskje enda mer rom for kritikk siden jeg
velger å gå mine egne veier? Jeg har ingen definisjon for hva kunst er, og har heller ikke noe behov for å finne ut av det. For meg er det aller viktigste at jeg holder på med noe jeg elsker å gjøre, og at det finnes andre der ute som finner glede i å se på bildene mine.
Fortsatt klarer jeg ikke å kalle meg selv en kunstner, og blir litt forlegen når andre bruker den betegnelsen om meg. Spør noen meg om hva jeg jobber med, så er svaret at jeg maler bilder - for det er jo det jeg gjør:) Er jeg da en kunstner? Vet ikke...

Sagen Design

Da jeg kom over noen fantastisk fine trykk fra Sagen Design, kom idèen om å prøve å feste noen av de på et lerret og lage en fin innramming rundt motivene. Dette har vært populære bilder, og jeg har hatt stor etterspørsel etter de og tilsvarende stor produksjon.
 
Jeg vil allikevel stoppe med å lage disse bildene, med unntak av bestillinger. Har laget veldig mange i løpet av fjoråret, og ønsker nå å lage noe helt annet etter å ha nådd en "metningsgrense" for egen del:)

Fremover

Starten på det nye året er rolig, og jeg vil bruke tiden på å komme ajour med papirarbeid og bestillinger som ble satt på hold i desember. Det blir endel utstillinger også i år, men jeg kommer til å begrense meg litt denne gang og ikke ta på meg like mye som i fjor. Gleder meg til å utvikle nye bilder, og kanskje noen helt nye teknikker? Vi får se hva tiden bringer:)
God og varm vinterklem fra
 
 
 
Elisabeth

Kategori: Blogg

Kommentarer

Det finnes ingen kommentarer til dette innlegget

Skriv en ny kommentar

Elisabeth Skov Clausen | Fjordgløttveien 36, 3530 Røyse - Norge | Tlf.: +47 92203010